Maltepe Nar Çiçeği Anaokulu

Maltepe Nar Çiçeği Anaokulu

Maltepe Nar Çiçeği Anaokulu

Yuva eğitimi çocuğun gelişiminde kişiliğinin oturmasında sağlıklı bir birey olarak yetişmesinde temel yapı taşlarının atılmasında yol göstericidir. Eğitim doğumla başlayıp bir hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu sürecin başlangıcı ilk altı yaşında yani erken çocukluk döneminde atılır. Bu dönemde çocuğa uygun yuva seçilmesi, iyi eğitim alması, olumlu çevre şartları sunulması, çocuğun fiziksel, ruhsal, zihinsel, duygusal sosyal gelişimini desteklemek bu amaç doğrultusunda hareket etme önemlidir.
 
Bu amaçlar doğrultusunda eğitim veren yuvamız, çocuklarımızı gelecekteki eğitimlerine hazırlamaya, kendini ifade eden, yaratıcı yönlerini ve becerilerini ortaya koyan, öğrenmekten zevk alan çocuklar yetiştirmektedir. Yaş gruplarına uygun dergi, kitap çalışmaları, drama, resim, seramik ,müzik gibi alanlarda çocuklarımızı çok yönlü geliştirmek topluma mutlu öğrenmekten zevk alan, düşünebilen, yeteneklerini açığa çıkaran bir nesil çocuklarımızı geleceğe hazırlamayı amaç edinmiştir.

  • Eğitimci kadrosu uzun yıllardır bir arada çalışan, deneyimli ve uzman bir ekiptir.
  • Nar Çiçeği'nde her çocuk özeldir; yeteneklerine, kişilik gelişimine, zeka gelişimine uygun özel bir program uygulanır.
  • Çocukları mutlu edebilecek birçok aktivite mevcuttur.
  • Çocuklar Nar Çiçeği'nde hem öğrenir, hem eğlenir, hem başarılı olmanın keyfini yaşar.
  • Nar Çiçeği'nde çalışan herkes sevecen ve güler yüzlüdür.
  • Aile sıcaklığı veren, temiz, mutlu, rengarenk, cıvıl cıvıl bir yuvadır.
  • Nar Çiçeği'nin bahçesi huzur dolu, keyifli ve eğlenceli bir oyun alanıdır.
  • Çocuğunuzun pedagojik gelişimi takip edilir.
  • Çocuğunuzla ilgili yaşayabileceğiniz her türlü sorunda pedagojik ve psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

 

Etkinliklerimiz

- Serbest Zaman Etkinlikleri: Öğretmenin çocukların bireysel özellikleri ve ilgilerine göre çok sayıda seçeneği aynı anda sunduğu etkinliklerdir. Serbest zaman diliminde çocuklar yetişkin yönlendirmesi olmadan kendi ilgileri doğrultusunda oynayacakları köşeleri ve oyun arkadaşlarını seçerler. “Köşelerde Oyun” olarak da isimlendirilen serbest zaman etkinlikleri çocuk oyunlarından “yapılandırılmamış oyun” kategorisi içinde değerlendirilmektedir.

  - Ritmik Jimnastik: Yaşlarının fiziksel gelişim özellikleri dikkate alınarak çocukların, öğretmenleri tarafından gruplar halinde haftanın belli gün ve saatlerinde uyguladıkları bu etkinliğin temel amacı, çocuklarımızın küçük ve büyük kas gelişimlerini, denge ve koordinasyonlarını yaşlarına uygun olarak geliştirebilmek, spora karşı ilgi aşılamaktır. Program, çeşitli oyunlar ve yarışmalarla desteklenir. 
 
  - Fen ve Matematik: Çocukları gözlem yapmaya, araştırma, inceleme ve keşfetmeye yönelten etkinliklerdir. Bu etkinlikler; deneyler, mutfak çalışmaları, doğa gezileri ve yürüyüşleri, piknikler,  çocuklara araç gereçleri tanıma ve kullanma becerileri kazandırmak, keşifler ve icatlar hakkında çocuklarda merak uyandırmak, çevre hakkında bilgi sahibi kılmak, doğayı ve doğadaki canlı ve cansız varlıkları tanıtmaya, sevdirmeye ve korumaya yönelik bilgi ve becerilerle donatmak amacıyla yapılır.
 
   - Müzik: Müzik etkinlikleri günlük planda yer alan diğer etkinliklerden ayrı olarak ve kimi zaman birlikte kullanılır. Dinleme ve sesleri ayırt etme çalışmaları, nefes çalışmaları, ritm çalgıları ile ritm tutma, şarkı ve rondlarla şarkı söyleme, yaratıcı hareket ve  müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma ve çeşitli işitsel algı etkinliklerini içerir.

   - Oyun ve Hareket: Okul öncesi çocuğunun temel gereksinimlerinden biri de harekettir. Çocukların hareket gereksinimleri oyun etkinlikleri sırasında doğal olarak karşılanır. Ancak, programda yer alan psikomotor alandaki amaçlara ulaşmak için özellikle planlanmış beden eğitimi çalışmalarının hareket gelişimi yapılmasına da önem verilir. Bu çalışmalar beden koordinasyonu, denge, hız, güç vb. etkinlikleri içerir. Ayrıca bu kapsamda anılması gereken bir diğer çalışma da “yapılandırılmış oyun”dur. Herhangi bir materyalle oynanan, kuralları önceden belirlenmiş olan ya da öğretmenin belli bir amaç ya da kazanıma ulaşmak için
başlattığı ve süreçte öğretmenin ve çocuğun aktif olduğu sınıf içinde ya da bahçede oynanan oyunlar “yapılandırılmış oyun”dur.

   - Dil Etkinlikleri: Dil etkinlikleri içinde tekerlemeler, parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, pantomim, dramatizasyon, öykü tamamlama etkinlikleri vb. yer almaktadır. Dil etkinlikleri sırasında çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarının sağlanmasının yanı sıra sözcük dağarcıklarının geliştirilmesi üzerinde de önemle durulması gerekmektedir.
 
   - Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmaları: Okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları çocukların ilköğretime geçişini kolaylaştırmak, hazır bulunuşluk düzeylerini artırmak amacıyla yapılan etkinlikleri içermekte, asla okuma ya da yazma öğretmek amacını taşımamaktadır. Okumayazmaya hazırlık çalışmaları yalnızca son aylara yoğunlaştırılmamakta, tüm yıl içinde, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Aşağıda verilen çalışmalar genel olarak ilköğretime ve özel olarak okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarının bir bölümünü oluşturmaktadır:
        1. Görsel algılama çalışmaları
            - El-göz koordinasyonu
            - Şekil-zemin ayrımı
            - Şekil sabitliği
            - Mekânda konum
            - Mekânsal ilişkiler
        2. İşitsel algı çalışmaları ( Fonolojik duyarlılık )
            - Dinleme
            - Konuşma
            - Sesleri ayırt etme
            - Seslerle nesneleri ya da nesne resimlerini eşleştirme

        3. Dikkat ve bellek çalışmaları
        4. Temel kavram çalışmaları
        5. Problem çözme çalışmaları
        6. El becerisi çalışmaları (çizme, boyama, kesme, katlama, yoğurma, yapıştırma vb.)
        7. Özbakım becerilerini geliştirme çalışmaları
        8. Güven ve bağımsız davranış geliştirme çalışmaları

   - Drama: Sosyal, ahlâkî, evrensel ve soyut kavramları deneyerek öğrenmek ve anlamlandırma amaçlı bu çalışmalar çeşitli kaynaşma-ısınma çalışmaları, pantomim, rol oynama, doğaçlama, öykü oluşturma, dramatizasyon gibi etkinliklerden oluşur. Çocukların beş duyusunu aktif olarak kullanabildiği, aktif öğrenmenin gerçekleştiği bu yöntemle öğrencilerin gelişimlerine olumlu katkılarda bulunulur. Yaratıcı drama; Öğrencilerin aktif öğrenme ortamı içinde yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefleyen dramadır. Bu yöntem problemlerin tek bir çözümü olduğunu reddeder, bir problemin birçok çözümü olabileceğini öğrenciye kazandırır.

   - Sanat Etkinlikleri: Sanat çalışmalarından eğitim programındaki amaç ve kazanımlara ulaşmada teknik olarak yararlanıldığı gibi, gün içinde çeşitli şekillerde çocuklar için etkili bir öğrenme fırsatı olarak da kullanılır. Çok sayıda sanatsal teknik kullanılarak yapılabilecek çalışmalar, günlük plan içinde yer alır. Sanat çalışmaları yalnızca serbest zamanda yapılan etkinlikler değildir. Bazen tek başına bir sanat çalışması yapılabildiği gibi bazen de diğer etkinliklerin tamamlayıcısı olarak yapılabilir.

  

  - Geziler: Çocukların ilgisini çekecek, yöresel, kültürel, meslekî ve güncel önem taşıyan her mekân çocuk için doğal öğrenme alanıdır. Bu alanlar; içinde bulunulan yörenin tarihî bir binası, müzesi, bir ressamın sanat atölyesi, matbaa, fabrika vb. olabilir. Eğitim programlarının içerdiği konular ve kavramları pekiştirmek, olumlu sosyal ve toplumsal davranışları geliştirmek amacı ile yapılan alan gezileri, çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde
gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla da yapılır. Ayrıca evlere de geziler düzenlenir. Bu geziler daha ziyade sosyal gelişim amaçlı geziler olup, okul/aile işbirliği içerisinde gerçekleştirilir. Küçük gruplar halinde uygulanan bu ziyaretler, çocukların öğrendikleri doğru davranışları, basit toplum ve görgü kurallarını, okul dışındaki değişik ortamlarda da uygulayabilmelerini sağlamak, ev sahibi ve misafir rolleri içinde karşılıklı sevgi/
saygı içinde paylaşmayı pekiştirebilmek amacıyla yapılır.

1-Sabah Okula Geldik,

 2-Kahvaltı Saatimiz,

 3-Jimnastik yapalım, güne zinde başlayalım,

 4-Waldorf sınıflarımızda masallar dinledik , grup oyunları oynadık. 

 5-Sanat atölyeleri, eğlenceli matematik , Türkçe dil etkinliği ,dergi çalışması yapalım.

 6-Kurt gibi acıkmışız, hadi öğle yemeğine

 7-Uyuması gereken gruplar biraz kestirebilir,

 8-Öğleden sonra müzik, halk oyunları, satranç , İngilizce branş derslerimizi çalışalım.

 9-Şimdi de genel yapılması gereken eğitimlerimiz var,

 10-Oyun saatimiz çok keyifli geçiyor,

 11-İkindi vakti bir şeyler atıştırmalı,

 12-Hadi biraz bahçeye çıkalım,

 13-Herkes hobi bahçesindeki bitkisinin bakımını yapsın,

 14-Resim yapmaya ne dersiniz,

 15-Okuldan Ayrılma vaktimiz geldi.

 


 


                                                                                  ANAOKULLARI BURADA DESIGN BY  GÖRSEL SUNUM